utorak, 12. lipnja 2018.

Moji najbolji recepti - VOĆNI KOLAČ SA ČOKOLADOM I SLATKOM PAVLAKOM

VOĆNI  KOLAČ  SA  ČOKOLADOM I SLATKOM PAVLAKOM


Fini i sočni voćni kolač,  uz dodatak slatke pavlake i otopljene čokolade u  smjesu za biskvit. Šareni biskvit posebnog ukusa obogaćen višnjama koje mu daju dodatnu svježinu.





SASTOJCI:

5 jaja
180 g šećera
1 vanilin šećer
300 g brašna
80 g gustina
1/2 praška za pecivo
125 ml ulja
150 ml slatke pavake
50 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
300 g očišćenih višanja
šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA:

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjaka.

U drugoj posudi pjenasto umutit žumanjke sa šećerom i vamilin šećerom, dodati slatku pavlaku i još kratko mutiti.
Zatim kuhačom lagano umiješati ulje i mlijeko.




Brašno prosijati sa gustinom i praškom za pecivo. 
Pripremljeno brašno dodavati žumancima naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka i  polako miješati dok se ne dobije ujednačena masa.

Masu zatim podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio ostaje isti, a u drugi dodati rastopljenu čokoladu.

Pleh veličine 35x23 cm podmazati margarinom i posuti brašnom.

U pleh izliti svijetli dio tijesta, preko njega rasporediti višnje, a preko višanja  rasporediti čokoladni dio tijesta za biskvit.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, rezati i poslužiti.
Prijatno!

SAVJET VIŠE: Umjesto višanja također se mogu koristiti i maline.




Nema komentara:

Objavi komentar