SATARAŠ SA TJESTENINOM I KOBASICAMA
Mnogima omiljeno ljetno jelo, sataraš ovaj put spremljen na malo drugačiji način u kombinaciji sa tjesteninom i roštiljskim kobasicama. Jako je dobrog ukusa, obavezno napravite i uživajte u predivnom obroku.
SASTOJCI:
8 - 10 paprika babura
2 - 3 paradajza
2 glavice crvenog luka
250 g tjestenine po želji
300 - 400 g roštiljskih kobasica
ulje
so, biber
suhi začin
PRIPREMA:
Paprike oprati i očistiti od sjemenki i izrezati na trakice. Paradajz preliti kipućom vodom, ostaviti da odstoji 2 - 3 minuta, potom ga preliti hladnom vodom, a zatim ga oguliti i izrezati na kockice.
Na zagrijanom ulju propržiti crveni luk, a zatim dodati paprike i pržiti na umjerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju uz konstantno miješanje.
Zatim dodati paradajz i kuhati dok suvišna tečnost ne ispari, još oko 10 minuta. Posoliti i pobiberiti i dodati suhi začin.
Tjesteninu skuhati prema uputstvu sa pakiranja u posoljenoj vodi. Ja sam ovaj put koristila tjesteninu u obliku mašnica. Ocijediti je, ne ispirati vodom i dodati odmah u sataraš. Lagano promiješati.
Roštiljske kobasice izrezati na kolutiće i propržiti na tavi. I njih zatim dodati u sataraš sa tjesteninom.
Naš obrok je spreman za posluženje, po želji uz dodatak kisele pavlake ili ribanog parmezana.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar