petak, 17. kolovoza 2018.

Moji najbolji recepti - SATARAŠ SA TJESTENINOM I KOBASICAMA

SATARAŠ SA TJESTENINOM I KOBASICAMA


Mnogima omiljeno ljetno jelo, sataraš  ovaj put spremljen na malo drugačiji  način  u kombinaciji  sa  tjesteninom  i  roštiljskim kobasicama. Jako je  dobrog ukusa, obavezno napravite i uživajte u predivnom obroku.







SASTOJCI:

8 - 10 paprika babura
2 - 3 paradajza
2 glavice crvenog luka
250 g tjestenine po želji
300 - 400 g roštiljskih kobasica
ulje
so, biber
suhi začin

PRIPREMA:

Paprike oprati i očistiti  od sjemenki  i izrezati na trakice.  Paradajz  preliti kipućom vodom, ostaviti da odstoji 2 - 3  minuta, potom ga preliti  hladnom vodom, a zatim ga oguliti i izrezati na kockice.




Na zagrijanom ulju propržiti  crveni luk, a zatim dodati paprike  i pržiti na umjerenoj temperaturi  dok  paprike ne omekšaju  uz konstantno miješanje.



Zatim dodati  paradajz  i kuhati dok suvišna tečnost ne ispari, još oko 10 minuta. Posoliti i pobiberiti i dodati suhi začin.



Tjesteninu skuhati prema uputstvu sa pakiranja u posoljenoj vodi. Ja sam ovaj put koristila tjesteninu u obliku mašnica.  Ocijediti je, ne ispirati vodom i dodati odmah u sataraš. Lagano promiješati.



Roštiljske kobasice izrezati na kolutiće i propržiti  na tavi. I njih zatim dodati u sataraš  sa tjesteninom.



Naš  obrok je spreman za posluženje, po želji  uz dodatak kisele pavlake ili ribanog parmezana.





Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar