četvrtak, 9. kolovoza 2018.

Moji najbolji recepti - PILEĆE ŠNICLE NA KROMPIRU

PILEĆE  ŠNICLE  NA KROMPIRU


Evo jednog super prijedloga kada na brzinu  želite  spremiti jedan preukusan obrok. Radi se o pilećim šniclama na krompiru.  Vrlo lako se priprema, a dok se jelo peče  u rerni, pripremite neku supicu i sezonsku salatu, tako da je za vrlo kratko vrijeme kompletan ručak na stolu.









SASTOJCI:

500 g pilećeg filea
700 - 800 g krompira
suhi začin
so, biber
2 jaja
200 ml kisele pavlake
50 ml ulja
20 g maslaca

PRIPREMA:

Krompir oguliti, oprati i izrezati na ploške debljine pola centimetra. Posoliti i posuti mješavinom suhog začina.



Pileći file izrezati  na šnicle i također  začiniti solju i mješavinom  suhog začina, te malo pobiberiti.

Vatrostalnu posudu ili neki drugi pekač  premazati maslacem.




Na dno ravnomjerno rasporediti začinjeni  krompir i pouljiti ga. Preko krompira poredati pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.



Peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C.



Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac.

Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još  oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni C dok jelo fino ne porumeni.






Jelo je spremno za posluženje . Uz neku supu i salatu odlična ideja za ručak.






Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar