Lagana čorbica od povrća, gotova za čas i obično je svi vole, uz dodatak pavlake za kuhanje koja joj daje prijatan i blag ukus.
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
1-2 mrkve
200 g šampinjona
2 tikvice
200 ml pavlake za kuhanje
1 l vode
1 kašika gustina
1 povrtna kocka za supu
1 mala kašičica senfa
peršunov list
so
biber
ulje
PRIPREMA:
Crni luk očistiti i isjeći na kockice. Mrkvu oguliti i izrezati na kolutiće. Tikvice oguliti i također izrezati na kocke, a šampinjone na listiće.
Na malo ulja propržiti crni luk, zatim dodati mrkvu, dobro promiješati i pustiti da se sve kratko proprži.
Zatim umiješati tikvice i šampinjone, te još kratko propržiti. Naliti vodom da povrće ogrezne i kada prokuha dodati povrtnu kocku i sve kuhati na laganoj vatri 15 - 20 minuta, dok povrće ne omekša.
Pred kraj kuhanja dodati so i biber prema ukusu i pavlaku za kuhanje.
U 50 ml hladne vode razmutiti gustin i senf, te sipati u čorbu.
Kuhati na umjerenoj temperaturi još 5 minuta do željene gustine.
Na samom kraju dodati sitno sjeckani peršunov list.
Čorbica je spremna za posluženje.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar