OSVJEŽAVAJUĆA KREMA SA BRESKVAMA
Lagani i kremasti desert u čaši, idealan za tople dane, ne mnogo zahtjevan za pripremu. Krema od slatkog vrhnja u kombinaciji sa breskvama pruža savršeno osvježenje.
SASTOJCI:
300 g očišćenih bresaka
5 kašika šećera
1 puding od vanilije
300 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
100 g kiselog vrhnja
100 g krem sira
Za ukrašavanje:
1 kesica šlag pjene
PRIPREMA:
Očišćene breskve izrezati na kockice.
U šerpu na šporetu dodati 250 ml vode i šećer i pripremljene breskve.
Kuhati 5 minuta na umjerenoj temperaturi.
U preostalih 50 ml vode žicom za mućenje razmutiti puding od vanilije.
U breskve dodati puding i kada masa zgusne i puding skuha skloniti šerpu sa šporeta.
Ostaviti da se puding potpuno ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti slatko vrhnje u šlag, dodati kiselo vrhnje i krem sir. Zatim lagano dodavati ohlađeni puding sa breskvama, miješajući kuhačom ili špatulom, kako se ne bi razbili komadi voća.
Pripremljeni kremu rasporediti u čaše i ostaviti nekoliko sati da se rashladi u frižideru.
Šlag pjenu umutiti prema uputsvu i dekorisati kremu.
Brzi, ljetni i osvježavajući desert spreman je za posluženje.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar