Jelo koje je često na mojoj trpezi, a ako ga do sada niste pravili na ovakav način, probajte i bit ćete oduševljeni . Priprema je jednostavna, a šnicle su neodoljivog ukusa.
SASTOJCI:
600 g junećeg ramsteka
2 glavice crvenog luka
2 mrkve
2 češnja bijelog luka
50 g mesnate slanine
50 ml paradajz sosa
50 ml crnog vina
30 ml ulja
1 - 2 kašike brašna
so, biber
suhi začin
lovorov list
peršunov list
PRIPREMA:
Juneći ramstek izrezati na šnicle i istanjiti kuharskim čekićem, posoliti i pobiberiti, posuti suhim začinom i odložiti na stranu.
Mrkvu naribati na krupno rende, a crveni i bijeli luk što sitnije nasjeckati.
U tavi zagrijati ulje. Dok se ulje zagrijava svaku šniclu uvaljati sa jedne strane u brašno i spuštati u zagrijano ulje prvo onu stranu koju je uvaljana u brašno .
Kada se šnicle isprže izvaditi ih na tanjur sa strane.
Na istoj masnoći propržiti crveni i bijeli luk, dodati mrkvu, slaninu, lovorov list te i njih kratko propržiti.
Zatim vratiti propržene šnicle u tavu, te uz postepeno dolijevanje tople vode dinstati šnicle dok meso ne omekša.
Kada je meso skoro gotovo, dodati paradajz sos i vino.
Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša i umak ne dobije željenu gustinu.
Na kraju dodati sitno sjeckani peršunov list.
Poslužiti uz prilog po vlastitom izboru. Ja sam se odlučila ovaj put za pire krompir.
SASTOJCI:
600 g junećeg ramsteka
2 glavice crvenog luka
2 mrkve
2 češnja bijelog luka
50 g mesnate slanine
50 ml paradajz sosa
50 ml crnog vina
30 ml ulja
1 - 2 kašike brašna
so, biber
suhi začin
lovorov list
peršunov list
PRIPREMA:
Juneći ramstek izrezati na šnicle i istanjiti kuharskim čekićem, posoliti i pobiberiti, posuti suhim začinom i odložiti na stranu.
Mrkvu naribati na krupno rende, a crveni i bijeli luk što sitnije nasjeckati.
U tavi zagrijati ulje. Dok se ulje zagrijava svaku šniclu uvaljati sa jedne strane u brašno i spuštati u zagrijano ulje prvo onu stranu koju je uvaljana u brašno .
Kada se šnicle isprže izvaditi ih na tanjur sa strane.
Na istoj masnoći propržiti crveni i bijeli luk, dodati mrkvu, slaninu, lovorov list te i njih kratko propržiti.
Zatim vratiti propržene šnicle u tavu, te uz postepeno dolijevanje tople vode dinstati šnicle dok meso ne omekša.
Kada je meso skoro gotovo, dodati paradajz sos i vino.
Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša i umak ne dobije željenu gustinu.
Na kraju dodati sitno sjeckani peršunov list.
Poslužiti uz prilog po vlastitom izboru. Ja sam se odlučila ovaj put za pire krompir.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar