nedjelja, 29. srpnja 2018.

Moji najbolji recepti - JUNEĆE ŠNICLE U SAFTU

JUNEĆE  ŠNICLE U SAFTU

Jelo koje je često na mojoj  trpezi, a ako ga do sada niste pravili na ovakav način, probajte i bit ćete oduševljeni . Priprema je jednostavna, a šnicle su neodoljivog ukusa.







SASTOJCI:


600 g junećeg  ramsteka

2 glavice crvenog  luka 
2 mrkve
2 češnja bijelog luka
50 g mesnate slanine
50 ml paradajz sosa
50 ml crnog vina
30 ml ulja
1 - 2 kašike  brašna 
so, biber
suhi začin 
lovorov list
peršunov list

PRIPREMA:


Juneći ramstek izrezati na šnicle  i istanjiti kuharskim čekićem, posoliti  i pobiberiti, posuti suhim začinom i odložiti na stranu.


Mrkvu naribati na krupno rende, a crveni i bijeli luk što sitnije nasjeckati.

U tavi zagrijati ulje. Dok se ulje zagrijava svaku šniclu  uvaljati  sa jedne strane u brašno  i spuštati  u zagrijano ulje prvo onu stranu koju je uvaljana u brašno .

Kada se šnicle  isprže  izvaditi ih  na tanjur sa strane.



Na istoj masnoći propržiti  crveni i bijeli luk, dodati mrkvu,  slaninu,  lovorov list te i njih kratko propržiti.

Zatim vratiti  propržene šnicle  u tavu, te uz postepeno  dolijevanje tople vode dinstati šnicle  dok meso ne omekša.

Kada je meso skoro gotovo, dodati paradajz  sos i vino.


Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša  i umak ne dobije željenu  gustinu.





Na kraju  dodati sitno sjeckani peršunov list.


Poslužiti uz prilog po vlastitom izboru. Ja sam se odlučila ovaj put za pire krompir.


Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar