subota, 17. ožujka 2018.

Moji najbolji recepti - TRAPIST KIFLICE

TRAPIST KIFLICE


Predivne, mirisne i mekane kiflice punjene trapistom, idealne su za doručak, večeru ili užinu, ali  i za razne proslave. Uživajte u neodoljivom okusu domaćeg peciva.

  





SASTOJCI:

Za tijesto:
500 g brašna
1 kesica suhog kvasca ili 20 g svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
150 ml vode
150 ml ulja
150 ml mlijeka

Za nadjev:
150 g trapista( gauda, edamer i sl.)

Za premazivanje: 
50 g margarina

Za doradu:
1 jaje
sjemenke po želji susam, lan ...

PRIPREMA:

U malo mlakog mlijeka dodati kvasac. Umiješati  šećer i dvije kašičice brašna. Ostaviti 10 minuta na toplome mjestu dok se kvasac ne nadigne.
U posudu za miješenje prosijati brašno, dodati preostalo mlako mlijeko, mlaku vodu, ulje, so i pripremljeni kvasac i umijesiti glatko tijesto.
Posudu pokriti poklopcem ili prozirnom folijom i ostaviti tijesto na toplom dok ne udvostruči volumen.


Nadošlo tijesto razviti u pravokutnik  i premazati sa 50 g omekšalog margarina. Premazano tijesto izrezati na 3 trake po dužini, a zatim rezati na trokute željene velične kao što je prikazano na slici.
Svaki trokut nadjenuti naribanim sirom, saviti ivice i urolati kiflice.
Oblikovane kiflice stavljati u pleh obložen papirom za pečenje.


 Ostaviti ih još da malo nadođu prije pečenja. Kiflice zatim premazati izmućenim jajetom i posuti sjemenkama po želji. Peći ih u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 25 minuta.





Uživajte u mirisu i okusu domaćeg peciva.

Nema komentara:

Objavi komentar