četvrtak, 15. veljače 2018.

Moji najbolji recepti - POSNI MAFINI S JABUKAMA

POSNI MAFINI S JABUKAMA



Veoma jednostavna i ukusna poslastica, odlična za dane posta. Od vrlo malo sastojaka dobit ćete  ukusne i sočne mafine. Priprema je vrlo  jednostavna, a mafini su jako mirisni, mekani i aromatični.









SASTOJCI:

300 gr jabuka
100 g šećera 
1 vanilin šećer
125 ml ulja
300 ml soka od jabuka (iz tetrapaka)
300 g brašna
2 kašičice (od crne kafe) sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA:

Jabuke oprati, oguliti i izrezati na kocke. U blender dodati pripremljene jabuke, šećer, sok od jabuke, vanilin šećer i cimet. Izblendirati sastojke da se dobije ujednačena masa.
Pripremljenu masu sipati u prikladnu posudu za miješanje, dodati zatim ulje, brašno prethodno prosijano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Pomoću žice za mućenje masu  dobro izmiješati.


Udubljenja u kalupu za mafine namazati omekšalim margarinom i puniti pripremljenom smjesom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 25 minuta. Provjeriti čačkalicom da li su pečeni. Ako  je čačaklica suha mafini su pečeni.
Ohlađene mafine po želji posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar