petak, 18. svibnja 2018.

Moji najbolji recepti - PILEĆI HRSKAVCI

PILEĆI HRSKAVCI


Evo prijedloga kako pripremiti pileće šnicle, na malo drugačiji način. Meso je izvana hrskavo, a iznutra neodoljivo sočno. Odlična ideja za brzi ručak, uz prilog i salatu po vašem izboru.



SASTOJCI:


500 g pilećeg filea

suhi začin

Za umak:


100 ml jogurta
100 ml kisele pavlake (20 % m.m.)
1 kašika majoneze
2 kašike ulja
1 mala kašičica bijelog luka u granulama
malo soli

Za doradu:


100 g prezle
40 g ribanog parmezana
malo ulja

PRIPREMA:


Pileći file izrezati na šnicle i lagano izlupati čekićem za meso. Najbolje je to raditi između dva sloja prozirne folije da se unište niti mesa. Zatim meso začiniti suhim začinom sa obje strane.





U zasebnoj posudi promiješati  jogurt, pavlaku, ulje, majonezu, bijeli luk u granulama i dodati malo soli. Svaki komad mesa uvaljati u pripremljeni umak, a  zatim u mješavinu prezle i parmezana.




Tepsiju za pečenje obložiti papirom za pečenje, malo je pouljiti i u nju redati pripremljene šnicle. Šnicle još odozgo malo poprskati uljem i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta dok fino ne porumene.



Servirati uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Prijatno!





Nema komentara:

Objavi komentar