PILEĆI HRSKAVCI
Evo prijedloga kako pripremiti pileće šnicle, na malo drugačiji način. Meso je izvana hrskavo, a iznutra neodoljivo sočno. Odlična ideja za brzi ručak, uz prilog i salatu po vašem izboru.
SASTOJCI:
500 g pilećeg filea
suhi začin
Za umak:
100 ml jogurta
100 ml kisele pavlake (20 % m.m.)
1 kašika majoneze
2 kašike ulja
1 mala kašičica bijelog luka u granulama
malo soli
Za doradu:
100 g prezle
40 g ribanog parmezana
malo ulja
PRIPREMA:
Pileći file izrezati na šnicle i lagano izlupati čekićem za meso. Najbolje je to raditi između dva sloja prozirne folije da se unište niti mesa. Zatim meso začiniti suhim začinom sa obje strane.
U zasebnoj posudi promiješati jogurt, pavlaku, ulje, majonezu, bijeli luk u granulama i dodati malo soli. Svaki komad mesa uvaljati u pripremljeni umak, a zatim u mješavinu prezle i parmezana.
Tepsiju za pečenje obložiti papirom za pečenje, malo je pouljiti i u nju redati pripremljene šnicle. Šnicle još odozgo malo poprskati uljem i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta dok fino ne porumene.
Servirati uz prilog po želji i sezonsku salatu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar