ČOKOLADNI RASPUCANCI
Bogatog čokoladnog ukusa, spolja hrskavi, a iznutra mekani. Jako jednostavni keksići za pripremu, namijenjeni svim ljubiteljima čokolade.
SASTOJCI:
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
2 jaja
100 g šećera
2 vanilin šećera
210 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
Za doradu:
šećer u prahu
PRIPREMA:
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Na pari rastopiti čokoladu s maslacem i zatim dodati umućenim jajima.
Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti.
Posudu za miješanje pokriti folijom ili poklopcem i ostaviti masu za kekse da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
Zatim oblikovati kuglice veličine manjeg oraha. Svaku kuglicu uvaljati obilno u šećer u prahu i redati u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.
Između kuglica ostaviti dovoljan razmak jer će keksići nadoći.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni 7- 8 minuta na 180°C.
Keksiće ostaviti da se prohlade, pa ih tek onda maknuti sa pleha, jer dok su još vrući oni su još mekani.
Nema komentara:
Objavi komentar