srijeda, 2. siječnja 2019.

Moji najbolji recepti - ČOKOLADNI RASPUCANCI

ČOKOLADNI RASPUCANCI

Bogatog čokoladnog ukusa, spolja hrskavi, a iznutra mekani. Jako jednostavni  keksići za pripremu, namijenjeni svim ljubiteljima čokolade.











SASTOJCI:

200 g čokolade  za kuhanje
50 g maslaca
2 jaja
100 g šećera
2 vanilin šećera
210 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Za doradu:
šećer u prahu

PRIPREMA:

Pjenasto umutiti  jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Na pari rastopiti čokoladu s maslacem i zatim dodati umućenim jajima.
Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti.

Posudu za miješanje pokriti  folijom  ili poklopcem  i ostaviti  masu za kekse  da se ohladi u frižideru  najmanje dva sata.
Zatim oblikovati kuglice veličine manjeg oraha. Svaku kuglicu uvaljati obilno u šećer  u  prahu  i redati u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.



Između kuglica ostaviti  dovoljan razmak jer će keksići  nadoći.     
Peći  u prethodno zagrijanoj rerni 7- 8 minuta na 180°C.


Keksiće ostaviti da se prohlade, pa ih tek onda maknuti sa pleha, jer dok su još  vrući oni su još mekani. 



Nema komentara:

Objavi komentar