petak, 4. siječnja 2019.

Moji najbolji recepti - BLAGDANSKI CVJETIĆI

BLAGDANSKI CVJETIĆI

Fini i prhki blagdanski cvjetići ili linzeri, mnogima su jedni od omiljenih, naročito u ovo blagdansko vrijeme.












SASTOJCI:
380 g oštrog brašna
210 g maslaca
80 g šećera
1 žumanjak
2 vanilin šećera
1 kašika ruma

Za doradu:
1 šolja marmelade po izboru (marelica, drenjak, višnja...)
1/2 šolje mljevenih oraha
1 mala kasičica ruma

Za posipanje:
šećer u prahu

PRIPREMA:

Pjenasto umutiti maslac sa obje vrste šećera, dodati rum i žumanjak i uz postepono dodavanje brašna  zamijesiti prhko tijesto.
Tijesto staviti u plastičnu  vrećicu  ili umotati u prozirnu foliju  i ostaviti pola sata u frižider. 
Nakon što  je tijesto odstajalalo u frižideru, tanko ga razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini.
Kalupom za kekse izrezati cvjetiće ili zvjezdice i to polovinu njih sa rupicom na sredini.
Redati ih u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno  zagrijanoj  rerni na 180°C oko10 minuta, pazeći  da ostanu svijetli.
Pomiješati marmeladu, mljevene orahe i rum.



Pečene cvjetiće s rupicom u sredini staviti na papir i posuti šećerom u prahu. Preostalu polovicu čitavih  cvjetića premazati marmeladom sa orasima i rumom, te poklopiti  pošećerenim cvjetićima sa  rupicom u sredini.






Nema komentara:

Objavi komentar